Filmo Sanctum nekantriai laukia Lietuvos speleologai

Kovo 4 d. Lietuvoje bus pradėtas rodyti naujas Jameso Camerono prodiusuotas trimatis nuotykių filmas „Sanctum“. Pasak garsiojo kino kūrėjo, pasiūlymas sukurti filmą apie speleologų (urvų ir olų tyrinėtojų) nuotykius jį labai suintrigavo dėl kelių priežasčių. Pirma, filmo tema susijusi su didele J. Camerono aistra – povandeniniais tyrinėjimais. Antra, garsiajam kino kūrėjui knietėjo išbandyti, kaip 3D technologijos veikia uždarose erdvėse.

Jis liko labai patenkintas rezultatu. Anot jo, „Sanctum“ atskleis tikrą 3D galią.

Filmo premjeros laukia ir Lietuvos speleologai. Vienas garsiausių Lietuvos speleologų Aidas Gudaitis sako, kad filmu susidomėjo vos apie jį sužinojęs. „Filmas domina ir iš profesinės, ir iš kinematografinės pusės. Juk prodiusuoja pats J.Cameronas, o jo sugebėjimu kurti įtraukiančias istorijas ir pasitelkti naujausias technologijas jau ne kartą įsitikinome. Žinoma, nesitikim, kad filme viskas bus kaip gyvenime, tačiau viliamės, kad prodiuseriai ne tik sukurs įtraukiančią trimatę aplinką, bet ir pasisems iš savo nardymo ir urvų tyrinėjimo patirties. Tikiu, mūsų laukia įtampos kupini nuotykiai“, - sako A.Gudaitis.

Filmas „Sanctum“ pasakoja apie Frenko Makgvairo – vieno garsiausių ir gerbiamiausių speleologų pasaulyje – vadovaujamą ekspediciją, kurios tikslas – atrasti dar neištirtus urvus ir pasiekti naujų speleologijos rekordų. Netikėtai žemės paviršiuje kilęs ciklonas sujaukia visus tyrinėtojų planus. Jie priversti ieškoti išsigelbėjimo požemio labirintuose. Nuo kovo 4 d. Lietuvos kinuose nuotykių drama bus rodoma 3D ir įprastu 2D formatu.

Filmą platina:

 
Powered by Etomite CMS.